ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΤΟ 5 ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ


Το 5 συμβολίζει τις πέντε αισθήσεις.
Στα δημοτικά δρώμενα είναι  το νούμερο που κάποιοι δεν αντέχουν. Δεν αντέχουν να είναι 5 χρόνια στο περιθώριο και στην αφάνεια. Τα 5 χρόνια  είναι πολλά για αυτούς . Για αυτό και χρησιμοποιούν κάθε μέσο είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο για να περάσουν τις θέσεις τους. Γράφουν φανταστικά άρθρα και σχόλια περί διχόνοιας.
Τα γραπτά μένουν και αυτό είναι το χειρότερο για όλους.
Τα υπόλοιπα στην πορεία.

4 σχόλια:

  1. Ο αριθμός 5 συμπεριλαμβάνει και συναρμόζει τα πεπραγμένα του παρελθόντος του ανθρώπου. Είναι η Ειμαρμένη. Το παρελθόν είναι το σύνολον των πράξεών του, που επραγματοποιήθησαν δια της αντιληπτικότητος των 5 αισθήσεών του και τον ακολουθεί.

    Ο αριθμός 5, ανυψούμενος εις το τετράγωνο 5²=25, μετατρέπει εις τον εγκεφαλικόν φλοιόν τας αισθήσεις εις αισθήματα και δια των ειδικών συνάψεων εις συναισθήματα, σκέψεις, ιδέας. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι εκείνος ο οποίος, ερμηνεύων τα μεταφερόμενα εις τον εγκέφαλον εξωτερικά ερεθίσματα των 5 αισθήσεών του, θα τα μετατρέψη εις πράξεις. Το αποτέλεσμα των πράξεων του παρελθόντος, που διαμορφώνεται κατά την πορείαν του εις τον χρόνον, είναι η Ειμαρμένη.

    Ο αριθμός 5, η υποτείνουσα του τριγώνου, η Ειμαρμένη, είναι ο κατ’ εξοχήν αριθμός που εκπροσωπεί συμβολικώς τον άνθρωπον ως προς την Πυθαγόρειον διδασκαλίαν. Διότι ο πεντάκτινος αστήρ ή το πεντάγωνον τοποθετεί την κεφαλήν του ανθρώπου εις το άνω τρίγωνο και τα 4 μέλη του εις τα 4 σχηματιζόμενα άλλα τρίγωνα, δίδων εις τον πεντάκτινο ή πεντάλφα τα γράμματα της Υγιείας. Ήτο χαρακτηριστικόν σύμβολον αναγνωρίσεως των Πυθαγορείων μεταξύ των, το έθεταν εις τας επιστολάς των, αλλά και το έφεραν εις τα ενδύματά των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 5 μπορεί να είναι και μούτζες. Από μουρτζικοί κοντεύετε να γίνετε μουτζικοί ακόμα δεν κάτσατε στην καρέκλα. Έχει πολλά αγγούρια η καρέκλα προσέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν προσέξετε την προφητική αναρτηθείσα από τον Αιακό φωτογραφία στην προγραμματισμένη συγκέντρωση της παράταξης του μήτσου για την ορκωμοσία ήδη ένας εκλεγμένος σύμβουλος σηκώνεται και φεύγει. Να δούμε πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλές Ελληνικές φράσεις!!
    Όπως... Είναι καλό αυτό που κάνει!!
    Είναι πολύ Κάλος ο άνθρωπος!!
    Δυστυχώς στην Αίγινα έχουμε πολλούς Κάλους και πολλά της Πάρτης τους Αρπακτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή