ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δηλώσεις... νομιμοφροσύνης



Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας τοπικό  πολιτικό στέλεχος δέχεται τηλεφώνημα από γνωστό προπαγανδιστή-παπαγαλάκι της ντόπιας παραπολιτικής “πιάτσας”.
Κουνώντας του λοιπόν απειλητικά το δάχτυλο ο “προπαγανδιστής” τον καλούσε σε δήλωση νομιμοφροσύνης.
Ξέρετε αυτές που την δεκαετία του 1960 όφειλαν να υπογράφουν όσοι ήθελαν να ενταχθούν στην κρατική μηχανή και δεν είχαν αποδεδειγμένα “εθνικά” φρονήματα.
Εκεί έχουμε φτάσει... εν έτη 2013 κάποιοι να ζητούν από άλλους και μάλιστα με εισαγγελικό ύφος να τους υπογράψουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης ή δηλώσεις μετανοίας.
Με την ελπίδα τέτοια περιστατικά να μην αγγίξουν την μικρή τοπική μας κοινωνία θα προέτρεπα το πολιτικό στέλεχος που δέχθηκε τέτοιου είδος όχληση, στην επόμενη κλήση να απαντήσει:
“Αει χάσου... σκουληκάκι”.
Όταν κουνάς απειλητικά το δάχτυλο πρέπει να έχεις και τις... προϋποθέσεις να το κάνεις.

5 σχόλια:

  1. 3:59 akoy mia istoria. otan to kalokairi toy 2010 o sklabainas pige ena mesimeri sto doktor kai toy zitise to kefali toy maimoydoekdoti tis allis opsis kwstaki, o giatros toy eipe edaxei giwrgo mou tha to kanw. epsaxnan loipon sklabainas klp pws tha adikatastisoyn ton kwstaki kai olo to mesimeri epairnan tilefwna ta alla mesa toy nisiou plin n. epoxis. To idio apogeyma o doktor teleiwse to sklabaina kai tin omada toy kai kratise dipla toy ton talaipwro ton kwstaki kai gia 2 mines toy epairne kartes gia to tilefwno kai sandoyits na trwei kai ton eixe kleidwmeno sto grafeio toy. ayto einai to poion toy doktora apo ti zaxarw. paw na to grapsw kai se alla blog giati o kotsidas tha mou to sbisei, thigei to giatrouli tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σχολιο το πιο πανω το έκανα κοπι απο αιακο γιατι θα μου το σβισει εδώ υπάρχει ελευθερια και στο νιου το ιδιο. που εγινε η ιστορια αυτη αδελφια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα βάλατε με τον Θεοδωράκη γιατί σας χαλάει τα σχέδια. Η αλήθεια είναι ότι θέλετε να χτυπήσετε τον γιατρό τώρα που παίρνει προβάδισμα λόγω της μήνυσης Κατσικάρη για το νερό. Υπάρχουν 2 ανεξάρτητοι και ένας εντός εκτός και επί τα αυτά που προέρχονται από τον χώρο της Νέας δημοκρατίας. Ό ένας από αυτούς βρίζει από το πρωί ως το βράδυ τον Αποστολίδη με χυδαίες εκφράσεις. Είναι ο ίδιος που τώρα δίνει χέρι φιλίας στον Αποστολίδη. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει αλλά εκείνο που έχει καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος του χωριού είναι ότι οι δύο σύμβουλοι για να βρουν στέγη θα κατηγορήσουν θα σπιλώσουν θα κάνουν τους φίλους θα προσπαθήσουν πολλοί. Κανείς δεν τους θέλει και θεωρούν ότι ο Θεοδωράκης είναι το πρόβλημα. Κάνουν λάθος ο εαυτός τους είναι. Και όταν βρούν στέγη αν βρούν θα κοιτάξει ο ένας να φάει τον άλλον.
    Μελλοντολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή