Πρόσκληση σε …κυνήγι! ή Πρόκληση για κυνήγι ψήφων είναι το ελάφι ;
Οπως και να έχει η συνταγή για το ελάφι είναι προσφορά της ομάδας Ψαρόγατου όσο για τα υλικά δεν είναι δύσκολο να τα βρεί κάποιος το μόνο που θα του λείπει είναι το ελάφι
1 κιλό ελάφι
½ κιλό κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
1 φλ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
6 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
½ φλ. τσαγιού κουκουνάρι
100 γρ. σόγια σος
300 γρ. κονιάκ
6 καρφάκια γαρύφαλλου
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 σκελ. σκόρδο
δενδρολίβανο
θυμάρι
4 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
καρότο -
κρεμμύδι -
πιπεριά -
κρασί -
σταφίδα -
κουκουνάρι -
δαμάσκηνο -
σάλτσα σόγιας -
κονιάκ -
γαρύφαλλο -
δενδρολίβανο -
δάφνη -
θυμάρι -
σκόρδο -
αλάτι -
πιπέρι -
μπαχάρι -
ελαιόλαδο -
κορν φλάουρ -
Εκτέλεση
Η συνταγή που προτείνουμε σήμερα, είναι για τέσσερις φίλους που αγαπούν το κυνήγι ...της μπουκιάς στο πιάτο και οι πιο άγριοι, της μπουκιάς στην κατσαρόλα. Πολύ νόστιμη, πολύ γλυκιά, πολύ ζουμερή, πολύ αρωματική.
Ξεκινάμε από την προηγούμενη μαρινάροντας το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε χονδρά κομμάτια. Τη μαρινάδα τη φτιάχνουμε ως εξής: σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε δενδρολίβανο, δύο φύλλα δάφνης, θυμάρι, γαρύφαλλο, μπαχάρι, πιπέρι, ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, μία πράσινη πιπεριά κομμένα όλα στα τέσσερα, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και όλο το κρασί. Βουτάμε τα κομμάτια το κρέας και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν και ν’ απορροφήσουν τα υπέροχα αρώματα.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά για να μη βγάλει υγρά στο σοτάρισμα και μας καθυστερήσει. Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο για να ανοίξουν οι πόροι του και να μαλακώσει. «Σβήνουμε» με το κονιάκ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σε κόκκους, δύο φύλλα δάφνης, δενδρολίβανο και λίγη σόγια σος. Ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει τα υγρά του και μετά βάζουμε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα (αν σε μία ώρα το κρέας μας δεν έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι).
Για να δέσουμε τη σάλτσα του, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι μέσα στο ζουμί και ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται τέλεια με λαχανικά και ρύζι.
Καλή μας όρεξη!