ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ





Εκδίδονται όσον ούπω και υπό την αιγίδα μας, το νέον άριστον ελληνογαλλικόν ή γαλλοελληνικόν λεξικόν μας και ο οδηγός του σαβούρα βιβρ (αντίθετο του σαβουάρ-ευγενούς συμπεριφοράς και εγκωμιαστικών εκφράσεων και σχολίων) . Συγγραφείς οι κ. Μαστακουνάς Αλέξανδρος και Μαστακλάνης Ιωάννης.  
Τοιούτος : τέτοιος
Κερατάς : ο φέρων κέρατα (βλ. Τάρανδος - Δορκάς - Φίτσουλας- Αίγαγρος κ.α)
Πού στης : πού θα σταθείς ( βλ. Αρχή Αρχιμήδους )
Σοδομίτης : ο κατοικών εις Σόδομα ( Βλ. Θρησκευτικά )
Παπάρας : ο φέρων πα-παρίας 
Παπαρόζουμο: ζωμός εκ παπαρίων εξ ου και παπαριές : κοινώς παπάρες (βούτες )
Μαλάκας : ο έχων εγκεφαλικήν νόσον ( μαλάκυνσην )
Αλήτης : (αυτός που γυρίζει αλλού)
Τον παίρνεις : Πάρτονε μαζί σου να τον πας παρακάτω  
Αυτά και άλλα πολλά τα οποία θα αποδεικνύουν ότι οι λέξεις και εκφράσεις αυτές δεν είναι προσβλητικές και υβριστικές, αλλά επαινετικές και σε όσους τις λέτε πρέπει να σας λένε και ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση. Μπορείτε επίσης και να  τις ανταποδίδετε και με το παραπάνω σε όσους σας τις απευθύνουν. Ένα λεξικό που δεν πρέπει να λείψει από κανένα καλό σπίτι. Σε ορισμένους μάλιστα από τους εν Δήμω θα πρέπει να σταλεί και δωρεάν τιμής ένεκεν ως πρώτοι διδάξαντες. Στο επόμενο τεύχος είναι πιθανόν να έχουμε και εκφράσεις με τέτοια κοσμητικά επίθετα, αν μας το επιτρέψουν.

ΣΧΟΛΙΟ
Η Ιστορία με τις "φιλοφρονήσεις" στα δημοτικά συμβούλια κρατάει χρόνια. Αυτό το κείμενο το αλίεψα από ένα παλιό μπλογκ τον Λουλη τον Αμόρφωτο. Αυτή η ανάρτηση είχε να κάνει με κάποιες "φιλοφρονήσεις" που είχαν ειπωθεί στο τότε δημοτικό συμβούλιο που υπήρχαν επιστήμονες και τεχνοκράτες.
Όπως λέει και ο Παπάζογλου;
" όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι' όλα τα ίδια μένουν"  !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου