ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο ΣΚΑΦΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΦΑΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ



«Γύφτισσα τύχη πες μου τι με σώνει 
το απομεσήμερο για δες ζυγώνει 
Γύφτισσα μέρα στο γυμνό κορμί σου 
στην αμμουδιά να κυλιστώ μαζί σου» 
Άκος Δασκαλόπουλος 

Σκαφάτοι δένουν το κότερα τους στην Αίγινα ( Θέση κλειδί ) που κάθε Σαββατοκύριακο ή τριήμερο. Η οικονομική κρίση δεν τους αφήνει περιθώρια για μακρινές αποστάσεις.
Εκτός από τα σκάφη τους μας επιδεικνύουν και την πολιτιστική τους κουλτούρα. 
Ο δικός τους πολιτισμός είναι να δένουν τόσο κοντά στην ξηρά τα σκαφη τους για να κάνουν μόστρα και το βασικότερο είναι ότι δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν μπρατσάκια  για να κολυμπήσουν στα βαθιά νερά του κόλπου!!!!  
Κάνουν μπάνιο με σαπούνια και σαμπουάν και τα πετάνε στην θάλασσα δείγμα του μεγάλου πολιτισμού των σκαφάτων 
Τα τζετ σκι περνάνε ανάμεσα από τους λουόμενους για να θαυμάσουν  οι μη σκαφάτοι τις  ικανότητες και δεξιότητες τους αυτό το κάνουν με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας όχι για κανένα άλλο λόγο...

Εμείς ως ομάδα Ψαρόγατου σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες μιας άλλης εποχής με τον σκαφάτο και τις σκαφάτες τότε που οδηγούμαστε ως χώρα στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και που το ήθος και ο σεβασμός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ 
Ο Άκος Δασκαλόπουλος είναι ο άνδρας της φωτογραφίας , είναι πολύ γνωστός στιχουργός αρκετά τραγούδια του έχουν τραγουδήσει μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Νταλάρας και ο Πουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου