ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ - ΜΕΡΟΣ 2: Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους, αφού η εξυπηρέτηση του είναι εξασφαλισμένη έως το 2022», ισχυρίζονται οι υποστηρικτές των μεθόδων της Τρόικας. Εάν δεν πάρει βέβαια κάποια δανειακή δόση, τότε κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Οι δόσεις όμως συνδέονται με συνεχείς εκβιασμούς, για την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας – τα οποία βαφτίζονται διαρθρωτικές αλλαγές, παρά το ότι είναι μόνο αυξήσεις φόρων, καθώς επίσης μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Επομένως, η Ελλάδα έχει πρόβλημα δημοσίου χρέους, ενώ δυστυχώς προστέθηκε ένα ακόμη μεγαλύτερο: αυτό του ιδιωτικού χρέους, το οποίο θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση των πολιτών της. Η περαιτέρω αύξηση δε του ιδιωτικού χρέους, λόγω της ανόδου των φόρων, της πτώσης των τιμών της ακίνητης περιουσίας, της μείωσης των μισθών, της ανεργίας κοκ. είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη – ενώ θα προκαλέσει μεγάλα δράματα στην ελληνική κοινωνία.

«Το ασφαλιστικό έπρεπε να ψηφιστεί, επειδή διαφορετικά θα κατέρρεε, αφού κοστίζει 17% του ΑΕΠ», ισχυρίσθηκε η κυβέρνηση. Δεν ανέφερε όμως πως εάν το ΑΕΠ δεν είχε μειωθεί κατά σχεδόν 70 δις €, δεν θα υπερέβαινε το 12% – ούτε τις συνέπειες της εκτόξευσης της ανεργίας, της χρεοκοπίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, της μαζικής μετανάστευσης των υπολοίπων κοκ. στο ασφαλιστικό.

Από την άλλη πλευρά, σύσσωμη η κυβέρνηση ψήφισε ακόμη μία φορά «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», παρά το ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας – ενώ η αντιπολίτευση, επίσης σύσσωμη, «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ», για να μην ξεφύγει από εκείνον τον παραδοσιακό κανόνα, ο οποίος συνεχίζει να τηρείται ανεύθυνα από τους πολιτικούς (όταν κάποτε αλλάξει η κυβέρνηση, εμείς θα βλέπουμε το ίδιο έργο, με τους ίδιους ηθοποιούς, αλλά σε άλλους ρόλους, διαμετρικά αντίθετους).

Και πάμε τώρα στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήτανε ΠΑΣΟΚ το έπαιξαν αντιστασιακοί κατά του Μνημονίου για να επιβιώσουν πολιτικά . Όμως  όπως και η πρωταγωνίστρια μας η ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ όταν έφτασε σε κάποια ηλικία κατάλαβε ποιά ήταν.Οι Βολευτές μας κατάλαβαν ποιοί ήταν . Ψήφισαν τα μέτρα των ΘΕΣΜΩΝ (ακούγετια καλύτερα από την λέξη ΤΡΟΙΚΑ) . Ψήφισαν τα μέτρα της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ η οποία ακούγεται σαν λέξη καλύτερα από την λέξη ΜΝΗΜΟΝΙΟ, εμάς μας αρέσει η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ακούγεται καλύτερα,

Συμπερασματικά οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ύστερα από ενάμιση και πλέον χρόνο κατάλαβαν που άνηκαν. Το σώμα τους ήταν αντιμνημονιακό  αλλά η ψυχή τους μνημονιακή. Έτσι κατέληξαν να γίνουν  μια ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ σκόρπισαν ακόμα περισσότερο το ΧΑΟΣ και την ΘΛΙΨΗ στην ελληνική κοινωνία...