ΜΕΝΟΥ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ




Γράφει ο Νίκος Ευστ. Αλεξίου
Εγκαταστάθηκε την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος του νησιού μας Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του θα κρατούν τα ηνία της διοίκησης του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Δημήτρης Μούρτζης δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς ο επί πολλά συναπτά έτη κοινοτάρχης Κυψέλης και Δήμαρχος Αίγινας (2002-2006), έχει δώσει δείγματα της αυτοδιοικητικής του πορείας εντός αλλά και εκτός του νησιού.
Ωστόσο ο νέος Δήμαρχος Αίγινας αλλά και οι συνεργάτες του στην διοίκηση (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και απλοί δημοτικοί σύμβουλοι) καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα του νησιού (Σκουπίδια, νερό, χωροταξικό κλπ) αλλά και να εξοικονομήσουν πόρους για έργα ανάπτυξης σε μια μνημονιακή εποχή και μέσα σε ένα πολύ “ρευστό” πολιτικό πεδίο.
Οι επιλογές των προσώπων
Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός άνδρας Δημήτρης Μούρτζης επέλεξε να ξεκινήσει με στενούς συνεργάτες (Αντιδημάρχους) τους κ.κ. Ευάγγελο Δέδε (Οικονομικών), Αντώνη Μούρτζη (Ύδρευση) και Γεννίτσαρη Κώστα (Καθαριότητα).
Είναι φανερό λοιπόν πως επέλεξε το “βαρύ πυροβολικό” από τον συνδυασμό του και να χρησιμοποιήσει ανθρώπους έμπειρους παρά να “ρισκάρει” με νέους ηλικιακά και φρέσκους σε ιδέες.
Προφανώς επιλέγει να αφήσει εκτός και για συντήρηση δυνάμεων τους κατά εμέ “ετοιμοπόλεμους”: Σκαλτσιώτη Γιώργο, Ζορμπά Γιάννη, Μούρτζη Γιώργο, Κραουνάκη Γιώργο και άλλους....
Ωστόσο τα πέντε χρόνια είναι πολλά και σίγουρα θα δούμε ανακατατάξεις και αλλαγές (προγραμματισμένες και μη).
Πάντως είναι ιδανική η κίνηση “ματ” να τοποθετηθεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νίκος Οικονόμου.
Η επιλογή του κ. Οικονόμου αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του συμβουλίου καθώς και έμπειρος είναι αλλά και ικανός να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα του.
Παράλληλα είναι ιδανική η, εκτός απροόπτου, απόφαση του νέου Δημάρχου  να παραδώσει τα “κλειδιά” της πολύπαθης ΚΕΔΑ στον Θανάση Λορέντζο.
Η μεγάλη εμπειρία του κ. Λορέντζου (στέλεχος ΣΔΟΕ) γύρω από τα οικονομικά και την διαχείριση, σίγουρα θα οδηγήσει σε εξυγίανση το “ταλαιπωρημένο” Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας.
Για το άλλο Νομικό Πρόσωπο που κινεί το “χρήμα” (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για την Προεδρία και την λοιπή σύνθεση του.
Όλα λοιπόν δείχνουν πως το νέο ξεκίνημα θα είναι δυναμικό και με θέληση για παραγωγή έργου.
Ωστόσο η ιδιότητα μου ως (πρώτου επιλαχόντα Διαμερισματικού Συμβούλου Αίγινας) με τον συνδυασμό του Δημήτρη Μούρτζη και η σχέση φιλίας με τον νυν Δήμαρχο να μου στερούν την άκρως αντικειμενική άποψη για τα δημοτικά τεκταινόμενα.
Ωστόσο θα επιχειρήσω να υπερισχύσει η δημοσιογραφική μου ιδιότητα και την επόμενη πενταετία να αποδίδουμε: “Τα του Καίσαρος τω καίσαρι”...

12 σχόλια:

  1. Στην πρώτη κιόλας σύναξη
    δημοτικών κομμάτων
    πήρε τον λόγο ο τσέλιγκας
    των δυο αιγοπροβάτων

    Δεν ανεβαίνει λέει με ασανσέρ
    μα αργά και κούτσα κούτσα
    με κίνδυνο αν γκρεμιστεί
    να καρφωθεί στη ...λούτσα

    Είπε πως είναι άριστος
    και από μεγάλο σόϊ
    κι ότι του λείπει σε μυαλό
    το έχει πάρει μπόϊ

    Αν θέλεις ψευτοτσέλιγκα
    κάποτε να προκόψεις
    τις παιδικές συνήθειες
    θα πρέπει να τις κόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλεις ψευτοτσέλιγκα
    κάποτε να προκόψεις
    τις παιδικές συνήθειες
    θα πρέπει να τις κόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος λέει μεγάλα λόγια σύντομα βγαίνει ψεύτης. Πολύ το φούσκωσες Νικολάκη. Πάρα πολύ και έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει. Πρόσεχε γιατί μπορεί να κάνει και ΜΠΑΜ οπότε τότε θα είσαι πολύ μα πολύ αναξιόπιστος. Οι εποχές άλλαξαν και τα τερτίπια και τα τσαλιμάκια τα παλιά δεν περνάνε εύκολα. Συγκρατήσου άνθρωπε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει σαβουάρ βίβρ και σαβούρα βίβρ. Μορφωμένους με σαβούρα βίβρ δεν έχω ματαδεί ούτε έχω ματακούσει. Τελικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιοι έχουν μεγαλύτερη εμπάθεια. Οι μεν ή οι δεν. Ούτε στην επίσημη πρώτη δεν μπορούσαν να δείξουν ένα πνεύμα συναίνεσης; Ντροπή σας και ντροπή μας. Πώς να πάει αυτός ο έρμος τόπος μπροστά με τέτοιες συμπεριφορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο καλορίζικος αλλά βάστα λίγο χαλινάρι αδερφέ. Ακόμα δεν τον είδαμε γιάννη τονε γράψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να πετύχουν θέλουν 5 χρόνια παρά 5 μέρες. Προς το παρόν ξεκίνησαν . Όμως πρέπει να ευχόμαστε και να τους ευχηθούμε όλοι να έχουν επιτυχία γιατί η επιτυχία η δικιά τους θα είναι ολονών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που έκανε τώρα ο Οικονόμου έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο πριν. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ελπίσουμε ότι δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα δεν ξεκινήσαμε αρχίσαμε το χλάπα χλούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην αμολάτε πολλά σάλια γιατί γλυστράμε. "Εγγύηση" ο ένας "Βαρύ πυροβολικό" οι άλλοι. Ρε θα μας τρελάνεις ακόμα δεν άρχισες και σε πήραμε χαμπάρι. Μήπως είσαι εσύ που έφαγες το αυγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αίσθημα ευθύνης το είδαμε στα ... εγκαίνια του πρώτου κάδου. Τα ανθρώπινα σκουπίδια μας έφαγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία τα λες Νίκο. Δεύτερη μέρα τώρα και οι μισοί αρχίσαμε τα δοξαστικά και οι άλλοι μισοί τα μπινελίκια. Τι κακό είναι αυτό σε αυτόν τον τόπο. Λίγο υπομονή ρε παιδιά. Ας σταματήσουμε τις υπερβολές. Λίγο αίσθηση του μέτρου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αν όχι το τελικό αποτέλεσμα τουλάχιστον την πορεία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:59 μ.μ.
    Αυτά δεν είναι σάλια ρε φίλε,
    σκέτο γράσο είναι... Απαπααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή