ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΟΛΛΑΝΔΟ ΣΤΟΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΔΟ



Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ
Η υπόθεση αφορά έναν ναυτικό, τον Ολλανδό, ο οποίος κατά τη διάρκεια τρομερής θύελλας ορκίστηκε στο Διάβολο ότι θα περνούσε οπωσδήποτε από ένα ακρωτήρι, ακόμα κι αν χρειαζόταν να ταξιδεύει για πάντα. Ο Διάβολος τον άκουσε και για την υπεροψία του, τον καταδίκασε να περιπλανιέται αενάως στις θάλασσες με το πλοίο του, το οποίο πιάνει στεριά κάθε επτά χρόνια. Ο Ολλανδός θα λυτρωθεί από την κατάρα της διαρκούς περιπλάνησης μόνο εάν μία γυναίκα του ορκιστεί αιώνια πίστη. Η γυναίκα αυτή αποδεικνύεται η Ζέντα, η οποία έμοιαζε να περίμενε τον Ολλανδό από πάντα. Όταν ο όρκος της αμφισβητείται, η Ζέντα αποδεικνύει ότι θα παραμείνει πιστή μέχρι τον θάνατο πέφτοντας στη θάλασσα. 

Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ

Η υπόθεση αφορά μια παράταξη που εναγωνίως έψαχνε να παρουσιάσει ένα δημοτικό έργο. Με έναν αντιδήμαρχο που   ορκίστηκε στο Διάβολο ότι θα έκανε ένα έργο μέχρι να τελειώσει η θητεία του., ακόμα κι αν χρειαζόταν να μοιράζει γράμματα για πάντα. 
Το κακό για τον αντιδήμαρχο ήταν πως και τον Διάβολο εξόργισε για αυτή την υπεροψία του αλλά και το μέρος που διάλεξε δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας. Κάτι που  εξόργισε την ίδια την Παναγία. Είχε ορκιστεί στον αιώνιο εχθρό της. 
Ο Διάβολος τον έχει καταδικάσει να περιπλανιέται για να βρεί μέρος για τον βυθιζόμενο κάδο. Η κατάρα θα λυθεί όταν βρεί τους επτά δρόμους για να τον τοποθετήσει Ή αν θυσιαστεί ή ερωτευτεί  τον αντιδήμαρχο μια θαυμάστρια και ψηφοφόρος του Πέτρου .
Ποιά θα είναι η σύγχρονη Ζέντα που θα ερωτευτεί τον αντιδήμαρχο ώστε να σπάσει η κατάρα; δεν ξέρουμε. Πρέπει να βρεθεί λιάν συντόμως για να μην έχουμε αντί για βυθιζόμενο κάδο τον  ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΔΟ....
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου