ΜΕΝΟΥ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ - THE BEATLES OF AEGINA



Το κόκκινο σκαθάρι. Ένας σχετικά νέος "εχθρός" που εισήχθη στη χώρα μας από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής απειλεί να καταστρέψει τα φοινικόδεντρα . Θυμίζει σκαθάρι, ονομάζεται κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος (red palm weevil - Rhynchophorus ferrugineous, κολεόπτερο της οικογένειας Curculionidae) και καταστρέφει τα φοινικόδεντρα δημιουργώντας αποικίες στο εσωτερικό του κορμού τους. Κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπισή του.
Αυτό το σκαθάρι φταίει για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι φοίνικες στο παρκάκι της δημαρχίας.
Αυτά γίνονται στο περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου. Ότι αφορά τα εσωτερικά δεν γνωρίζουμε ποια σκαθάρια φταίνε. Και σε τι χυμούς τους αρέσει να έχουν πρόσβαση. Πάντως στο καφενάδακι που είναι κάτω από την δημαρχία γίνεται μια δράση. Πληρώνεις τον καφέ ενός αγνώστου ο οποίος δεν θα μπορούσε να απολαύσει έστω και αυτή την μικρή αλλά αναγκαία ευχαρίστηση. Πληρώνεις λοιπόν τον καφέ σου και για τον καφέ του άλλου αφήνεις μια "ακυρωμένη απόδειξη" την οποία παίρνει ο επιδοτούμενος πελάτης και θα παραγγέλνει τον καφέ του ο οποίος θα συνοδεύεται από απόδειξη.
Τα σκαθάρια μας τι καφέ πίνουν δεν το γνωρίζουμε. Πληρώσανε και αφήσανε  μια απόδειξη ή  κάποιος άλλος πλήρωσε για αυτούς;  Τι να πούμε . Από την άλλη στην Αίγινα μια μικρή κοινωνία είμαστε και ξέρουμε τι καφέ πίνει ο καθένας μας.
Το τελευταίο καιρό ο ένας Αντιδήμαρχος έχει κόψει να κερνάει καφέ και μπουγάτσα  κάποιον "παράγοντα" του τόπου . Λέτε να είναι  αυτός ο λόγος που του κάνει αντιπολίτευση;

ΥΓ. Άλλο  το κόκκινο σκαθάρι και άλλλο το κουνούπι του Νείλου. Μην μπερδευόμαστε

THE BEATLES OF AEGINA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου