ΜΕΝΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Νερού συμμετέχει ο Δήμος Αίγινας!!!


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Δήμαρχος Αίγινας δεν πήγε στην Γενεύη αλλά στο Berkeley Springs στη Δυτική Βιρτζίνια την ΗΠΑ έχοντας μαζί του δείγματα από το νερό της Αίγινας για να συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Νερού που διεξάγεται σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2013. Συμμετέχουν χώρες από τη Βοσνία έως τη Νότια Κορέα υποβάλουν συνολικά πάνω από 100 δείγματα νερού μεταξύ τεσσάρων κατηγοριών που περιλαμβάνουν νερό της βρύσης από τοπικά δίκτυα ύδρευσης, εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, εμφιαλωμένο ανθρακούχο νερό και φιλτραρισμένο νερό (απεσταγμένο ή μηχανικά φιλτραρισμένο). Την Ελλάδα θα την εκπροσωπήσει ο Δήμος Αίγινας.
Κάθε δείγμα σερβίρεται σε ποτήρια σαμπάνιας και δοκιμάζεται από 11 κριτές που δοκιμάζουν το νερό για τη διαύγεια, την οσμή και τη γεύση του. Οι κριτές στη συνέχεια βαθμολογούν κάθε δείγμα νερού με βάση τα χαρακτηριστικά του (εμφάνιση, οσμή, υφή και γεύση), ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και παρατηρώντας τα ίδια στοιχεία που εμπλέκονται σε κάθε διαγωνισμό γευσιγνωσίας.
Το διαυγές νερό χωρίς μυρωδιά και καθαρή γεύση κερδίζει τις υψηλότερες βαθμολογίες. 
Πιστεύουμε πως την Δευτέρα το σκρίνιο που βρίσκεται στο γραφείο του Δημάρχου θα γεμίσει από τα βραβεία που θα έχουμε κερδίσει

Το βραβείο για το καλύτερο νερό βρύσης. Εδώ θα σαρώσει το δικό μας νερό γιατί είναι αόρατο το περισσότερο διάστημα.
Το βραβείο για το καλύτερο μεταλλικό νερό. Άλλο ένα βραβείο που είναι σίγουρα δικό μας, με τόσο χρώμιο και κάδμιο που έχει το νερό μας  έχει καπαρώσει το βραβείο.
Το καλύτερο ανθρακούχο νερό. Όταν γεμίζουμε το ποτηρι του νερού με δύναμη αφρίζει - μάλλον λίγο αλάτι παραπάνω έχει πέσει - αλλά για ανθρακούχο μας το πλασάρουν.Και εδώ θα πάρουμε το βραβείο.
Το βραβείο για το καλύτερα φιλτραρισμένο νερό. Δεν το συζητάμε τόσα φίλτρα νερού έχει βγάλει σκάρτα ανεπιφύλακτα θα πάρει το πρώτο βραβείο.
Η διοργάνωση είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό. 
Μετά το πέρας της επίσημης γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα δείγματα, και θα μπορούν ακόμη να ψηφίσουν για το βραβείο καλύτερης συσκευασίας, το οποίο απονέμεται με βάση τη ψηφοφορία του κοινού και των κριτών. Εδώ συμμετέχουμε με μπετονάκι από την βρύση της Παναγίτσας άλλο ένα σίγουρο βραβείο.
 Η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει με τους επισκέπτες να παίρνουν τα μπουκάλια νερού που απέμειναν σβήνοντας τη δίψα τους για εξωτικό νερό μέχρι τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο. Έτσι και δοκιμάσουν το νερο που συμμετείχε η Αίγινα στον διαγωνισμό σίγουρα θα έχουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου