ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΜΕΡΟΣ 2 - Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ



του ΣΟΥΛΠΙΚΙΟΥ

 Αυτός που γκρέμισε την δυναστεία των μορφωμένων ήταν ένας άνθρωπος χαμηλού προφίλ και ήπιων τόνων . Ο άνθρωπος που γνώριζε τους αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς και πίστευε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού μας. Όμως ήταν πέρα του δέοντος ρομαντικός και ονειροπόλος φαίνεται πως αγνόησε ή υποτίμησε αν θέλετε το βρώμικο πόλεμο της αντιπολίτευσης . Πίστεψε περισσότερο στη δύναμη των αγαθών του προθέσεων. Προθέσεις που δεν δικαιώθηκαν ούτε από τον έντονο κομματικό χρώμα που έδωσε στον συνδυασμό του αλλά ούτε και από το επιτελικό του προσωπικό . Προσωπικό που  μάλλον αλληθώριζε   σε προσωπικά του οφέλη με μίζερες επτανησιακές χαριτωμενιές και  ανατολίτικο θράσος. Ο ίδιος δεν είχε τη στόφα του προικισμένου ηγέτη αλλά είχε και έχει τα χαρακτηριστικά του καλού και έντιμου ανθρώπου.

  Και μόνο για τον τρόπο  με τον οποίο αποδέχθηκε την ήττα και αποσύρθηκε από τα κοινά μαζί με όλα τα τρωκτικά που τον περιέλαβαν αξίζει την εκτίμηση και το σεβασμό μας .

Να ναι καλά!!

Σάκης ο Πορθητής ο άνθρωπος που  νίκησε τον κουκουλισμό !!!



Κουκουλισμός :  η νοοτροπία διοίκησης μέσω ελιτ και κλειστής κάστας με νοοτροπία μανδαρίνων . 

Μανδαρίνοι ονομάζονταν από τους Ευρωπαίους, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, οι ανώτεροι πολιτικοί και στρατιωτικοί λειτουργοί της αυτοκρατορικής Κίνας, οι οποίοι στην κινεζική γλώσσα ονομάζονταν κου-ουέν.

Στην Αίγινα ονομάστηκαν κου κου λεν έτσι γεννήθηκε η λέξη κουκουλισμός 


ΥΓ.  το κείμενο είναι  του Σουλπίκιου φιλοξενείται στο ιστολόγιο μας αλλά δεν εκφράζει απόλυτα  τις θέσεις της ομάδας του Ψαρόγατου.

7 σχόλια:

  1. Οι αλήθειες πρέπει να ακούγονται, ο Σάκης ήταν το βαρόμετρο ηθικής και εντιμότητας για την Αίγινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι είχαμε κοντραριστεί όταν ήταν δήμαρχος οφείλω να του αναγνωρίσω την εντιμότητα του . Στήριξε τους συντρόφους-συνεργάτες του δεν τους άδειασε (βλέπε ΚΕΔΑ) και εκεί ήρθε η ρήξη μεταξύ μας. Αποκορύφωμα ήταν ο προυπολογισμός του 2012 όπου δεν εισακουσθήκαν ποτέ οι προτάσεις μου . Κύρια διαφωνία το ύψος του δανείου ζήτηγα μεγαλύτερο ποσό για αποπληρωμή των οφειλών και όχι μερικό δάνειο . Ο λόγος ήταν οτι θα πήγαινα τα χρήματα σε ολίγους και δεν θα υπηρχε διαφανεια ενω με όλο το ποσό θα εξοφλούσαμε όλους . Οι περισσότεροι πιστωτές ήταν επαγγελματίες της Αίγινας . Του ψήφισα τον προυπολογισμο και ανεξαρτοποιθηκα για να μην θεωρηθει ότι υπήρξε συναλλαγή μεταξύ μας έτσι και αλλιώς δεν ακουγόμαστε οι εκτος κομματικής γραμμής και παρέας.
    Δυο πράγματα του αναγνωρίζω την εντιμότητα και τον αγώνα που έκανεγια αναπτυξιακά έργα .Κυρίως για τον υποθαλλάσιο αγωγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι ήταν έντιμος ο Σάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξυπνη ανάρτηση , εύστοχο κείμενο συγχαρητήρια στον Σουλπικιο για το κείμενο του . Πολύ ωραία η φωτογραφία με τον κύριο Σακκιώτη ως Πορθητή. Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα. Λείπει το γέλιο από την ζωή μας. Θα σας παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΟΥ ΚΟΥ ΛΕΝ ΑΛΛΑ ΛΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΣΧΗ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΥΛΠΙΚΙΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΟΥ ΚΟΥ ΛΕΝ ΑΛΛΑ ΛΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΣΧΗ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σουλπικιε, ενώ μας ενημέρωσες για την άποψη σου σχετικά με τον κ. Σακκιωτη, μάλλον ξέχασες να μας πεις την άποψή σου και για τους άλλους δημαρχους(πρώην και νυν).
    Περιμένουμε με αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή