ΜΕΝΟΥ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΩΡΑ!!!





Οι δικαστές  Αθανάσιος Πολυζωίδης και Γεώργιος Τερτσέτης , που το 1834, ηγήθηκαν της δίκης των ηγετών  της Επανάστασης  του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Πλαπούτα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από την βαυαρική αντιβασιλεία για εσχάτη προδοσία εναντίον τους και ταυτόχρονα του ανήλικου τότε και μετέπειτα βασιλιά  Όθωνα.



Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο Αναστάσιος Πολυζωίδης καταγόμενος από το Μελένικο Σερρών, της τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας.Μέλη του δικαστηρίου ήταν οι Γ. Τερτσέτης, ο Δ. Σούτσος, ο Α. Βούλγαρης και ο Φ. Φραγκούλης. Ο αντιβασιλέας Μάουερ είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να πάρει τα κεφάλια των δύο ηρώων. Για την ευόδωση των σκοπών του χρησιμοποίησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Σχινά και τον εισαγγελέα της έδρας, κάποιον Μάσoν.

Όμως ο Πολυζίδης είδε την αθωότητα των κατηγορούμενων και μαζί με τον Γεώργιο Τερτσέτη τους έκριναν αθώους όμως οι άλλοι τρείς ήταν ανένδοτοι οι πραγματικοί λόγοι που δεν υποχωρούσαν φαίνεται από τον κάτωθι διάλογο.

Ο Πολυζωίδης απευθυνόμενος στους τρείς δικαστές λέει:
-Σεις κύριε Σούτσο έχετε πάρει ως σύζυγο την αδελφή του Υπουργού Δικαιοσύνης; είστε γαμπρός του δηλαδή;
- Μάλιστα
-... έχετε δίκιο
- Σεις κύριε Φραγκούλη πήρατε μετάθεση από την Χαλκίδα για να έρθετε εδώ στην πρωτεύουσα;
- Ακριβώς
- ... για μια μετάθεση λοιπόν!!!
- Εσείς κύριε Βούλγαρη απο γραφεύς του Υπουργείου βρεθήκατε Δικαστής φυσικά δεν έχετε ιδέα απο Νομικά αλλά αυτό δεν ενοχλεί ούτε εκείνους ούτε εσάς ... βέβαια έχετε αρκετό μίσος για τους Κολοκωτροναίους...

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις τα αντίδωρα πάντα θα υπάρχουν. Όταν πέφτουν οι υπογραφές πάντα υπάρχει το αντίδωρο είτε μικρό είτε μεγάλο.
Όσο καθυστερεί η υπογραφή τόσο μεγαλώνει το αντίδωρο
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου