ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πολιτικός ....Γάμος αλλά Ελληνικά


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κα Αννα Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφια στην Α' Πειραιά. Κυμπάρος στον πολιτικό γάμο της κας Διαμαντοπούλου μετην ΝΔ είναι ό τέως υπουργός κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ



Την παραίτηση της από βουλευτής ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα η Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτηση-επιστολή της που δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook με τίτλο: «Παραίτηση».

Κατά την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Κατριβάνου (Β΄ Περιφέρεια Αθηνών) ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας και την τροπολογία που αφορά την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή.

Στην ανάρτηση της, η κ. Κατριβάνου χαρακτηρίζει την αποψινή απόφαση της να παραιτηθεί από βουλευτής ως «πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία» για εκείνη. Αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθει «να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής» και προσθέτει πως «ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική». «Γι' αυτό και παραιτούμαι», τονίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Κατριβάνου:

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Aποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα.

Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας• ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι' αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία»• αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα.

Αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, μέσα και έξω από τον Σύριζα, με τους οποίους βρεθήκαμε και συμπορευτήκαμε μαζί. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα κάνω μια ξεχωριστή, ονομαστική αναφορά στους άμεσους συνεργάτες μου, μετά τον Ιούνιο του 2012, είτε συνεχίσαμε μαζί είτε αποχώρησαν κάποια στιγμή: την Ειρήνη Βλάχου, τον Δημήτρη Ιωάννου, την Κατερίνα Κνήτου, τον Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, την Κλειώ Παπαπαντολέων, την Ελένη Σπαθανά, τον Σπύρο Τσουκαλά, τον Γιάννη Χατζηδημητράκη. Πολύ μεγάλο μέρος όσων έκανα οφείλεται σε όλους και όλες εσάς που βρεθήκαμε μαζί, στη συλλογική προσπάθεια, τα οράματα και τις σχέσεις μας. Ευχαριστώ, θερμά, ακόμα όλους όσους και όσες με εμπιστεύτηκαν και με ψήφισαν.

Τελειώνοντας θέλω να πω (πέρα από το ότι αναλαμβάνω, προσωπικά και πολιτικά, την ευθύνη για ό,τι έκανα και δεν έκανα και δεν μου φταίνε κάποιοι «άλλοι») ότι τη στιγμή ακριβώς που παραιτούμαι νιώθω ότι πρέπει, επειγόντως, να βρούμε συλλογικά τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά• έναν βίο αξιοβίωτο.

Βασιλική Κατριβάνου»

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;...



Πέτρος Ζερβός
Σκίτσο μου που "κόπηκε" από την "Εφημερίδα των Συντακτών" την Παρασκευή 13/5. Αν προσβάλλει "την αισθητική, το ήθος και τις ευαισθησίες της εφημερίδας" ή πρόκειται περί λογοκρισίας, η επιλογή δικιά σας...

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΟΥΑ ΟΥΑ


Τον πρώτο χρόνο της δικτατορίας, το 1967, ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή ανεβάζουν την κωμωδία του Φρανσουά Καμπό "Αγάπη μου Ουάουα". Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την "τρελή" πορεία αυτής της παράστασης και, κυρίως, όχι η Τζένη Καρέζη. Είχε παρουσιάσει κι εκείνη την "ΟYA OYA", χωρίς ανταπόκριση από το κοινό, και προειδοποιεί το Ρηγόπουλο για την ανοησία του! * Το έργο, τελικά, γράφει 2.500 παραστάσεις, παίζεται για 6 συνεχόμενες χρονιές και παραμένει η μακροβιότερη παράσταση μέχρι την εμφάνιση του έργου "Σεσουάρ για δολοφόνους".

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΕΡΚΕΖΟPEDIA. ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Γνωστή Αθηναϊκή πλατεία, τερματικός σταθμός του μετρό, συνοικία-έδρα του Ελληνικού κοινοβουλίου και κατά μια ανεπιβεβαίωτη φήμη, ο θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας της χώρας. Το τελευταίο βέβαια είναι για πολλούς ερευνητές μια γενικευμένη και αρκετά αυθαίρετη ερμηνεία. Γιατί η πολιτική πρακτική έχει δείξει πως υπάρχουν διατάξεις, οι οποίες που εξαιρούνται από αυστηρούς και γενικόλογους περιορισμούς που ακούν στο όνομα π.χ. «κράτος δικαίου», «εθνική και λαϊκή κυριαρχία» και «εθνική ανεξαρτησία». Αν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις αγκυλώσεις του συνταγματικού κειμένου με τα 120 δυσνόητα και περιοριστικά άρθρα, ενδεχομένως η χώρα μας θα ήταν στην κατάσταση του 1827, που ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα στην Τροιζήνα, στην Γ’ Εθνοσυνέλευση.
Γιατί, σύμφωνα με τις εντολές του Συντάγματος, οι πολιτικοί και δη οι ασκούντες κάποιο υπούργημα δε θα μπορούσαν να πάρουν το καθιερωμένο βιδάνιο-μίζα (βλ.σχ. λήμμα), και συνεπώς δε θα μετασχηματιζόταν η επιθυμία και ο σχεδιασμός, σε έργο και ενέργεια. Τα παιδιά μας θα πήγαιναν ακόμη σε κρυφά σχολειά. Μηδέ δρόμοι, μηδέ αεροδρόμια, μηδέ σιδηρόδρομοι, μηδέ C4i, μηδέ Siemens - υψηλή τεχνολογία, μηδέ Ολυμπιακοί αγώνες και τα τόσο χρήσιμα και πολύτιμα για τον Ελληνισμό γήπεδα-διαμάντια Badminton, Equestrian, Softball και Rowing, όπου χιλιάδες Ελληνόπουλα αθλούνται και διαπρέπουν στην οικουμένη. Και το σπουδαιότερο (κρατήσου σύντροφέ μου) μηδέ ΔΝΤ, μηδέ Μνημόνιο, μηδέ Τρόικα, αφού ο ανεφάρμοστος και ανεδαφικός αυτός Θεμελιώδης Νόμος, απαιτεί κύρωση από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία 181 βουλευτών. Πρακτικά δηλαδή αδύνατο.
Ειδικά η Χούντα που μας κυβερνά (από το Ισπανικό Junta, που σημαίνει σύνδεσμος, δηλαδή η κυβέρνηση που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ λαού και εξουσίας), σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και θολή, που η παγκόσμια οικονομία καταβάλει προσπάθειες να βρει τα πατήματά της, αν λοιπόν η junta του Παπανδρέου ακολουθούσε τις αρτηριοσκληρωμένες διατάξεις του συντάγματος, υπήρχε περίπτωση να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις και να ρεζιλευόμαστε διεθνώς στις Γαλλικές και τις Γερμανικές τράπεζες. Αφού τα φάγαμε καλά καλά όλοι μας μαζί, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Και έτσι η junta του Παπανδρέου αποφάσισε να υπερβεί τις αγκυλώσεις του Θεμελιώδους και κατάφερε να συνάψει ένα λυτρωτικό δάνειο με κάποιους γενναιόδωρους φιλέλληνες, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, υποθηκεύοντας ως ελάχιστο αντίδωρο την ελάσσονος σημασίας Εθνική μας κυριαρχία.
Ποιος το χέζει το Σύνταγμα…
Όσο για την ακροτελεύτια διάταξή του, που συγκινητικά δηλώνει πως «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται τον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει» …το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;
Τον πατριωτισμό ποιών; Των διεφθαρμένων, τεμπέληδων και μπουκωμένων από τη μάσα Ελλήνων;
Ε τους …
Τι σκέφτονται…

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΚΕΡΚΕΖΟPEDIA. ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΜΙΖΑ-ΛΑΔΩΜΑ-ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ


Ονομάζουμε μίζα τον περίφημο εκκινητή (starter) του αυτοκινήτου. Μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική και έτσι κινείται επιτυχώς το όχημα. Στην πολιτική μίζα ονομάζουμε μεταφορικά και χαριτωμένα, τη νόμιμη και ηθική αμοιβή του δημοσίου λειτουργού οποιασδήποτε βαθμίδας, ώστε να διευκολυνθεί στην προσπάθειά του να μετατρέψει την επιθυμία εκτέλεσης ενός έργου σε ενέργεια, σε έργο αυτό καθ’ αυτό τελικά.
Οι συντηρητικοί πολέμιοι αυτής της εθιμικής πια διοικητικής τακτικής-αμοιβής, στην επιχειρηματολογία τους διατείνονται πως η μίζα λειτουργεί ως ανάσχεση στον όποιο έλεγχο της τιμής, της ποιότητας και της νομιμότητας του υπό λαδώματος έργου. Η ιστορία δεν τους δικαιώνει και η καθημερινή πρακτική καθιστά τους ισχυρισμούς τους αίολους. Η προβοκατόρικη φήμη πως τα δημόσια έργα στοιχίζουν στην Ελλάδα τρεις φορές περισσότερο από τα αντίστοιχα στην Ισπανία επί παραδείγματι, κτυπά με ορμή στο ακατάλυτο επιχείρημα πως τα αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα είναι σαφώς τρεις φορές καλύτερα.
Όσο για την κακόβουλη φημολογία που θέλει τον ευπατρίδη υπουργό Κο Τσοχατζόπουλο να έχει παραλάβει λόγω μίζας υποβρύχια που γέρνουν, ξεχνούν οι Γκεμπελίσκοι πως τα υποβρύχια βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και εκεί λόγω της συνισταμένης διαφόρων φυσικών δυνάμεων, που η περιγραφή τους δεν είναι του παρόντος, δε γέρνει τίποτα.  


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΕΡΚΕΖΟPEDIA. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μια διαβολική επινόηση των αρχαίων ρεμαλιών που κατοικούσαν στο Αττικό Λεκανοπέδιο και που καθημερινά επαλήθευαν το ρητό «δουλειά δεν έχει ο διάολος γ… τα παιδιά του».
Επιστρατεύοντας λοιπόν τα πρόθυμα συνθετικά «δήμος» και «κράτος» (τους μακράν πιο διεφθαρμένους φορείς, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης), δημιούργησαν έναν νέο κωδικό απασχόλησης στον τότε ΟΑΕΔ, με τη χαρακτηριστική σύνθετη ονομασία «Δημο-κρατία». Με έναν ακατανόητο για τους πολλούς μηχανισμό, η νέα αυτή ευρεσιτεχνία των Αρχαίων ημών προγόνων αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε στους αιώνες ως το «δικαιότερο» πολίτευμα, ως ο αναντικατάστατος μηχανισμός-φιλοσοφία πολιτικής διοίκησης των σύγχρονων κοινωνιών. Μάλιστα, με την προσθήκη ιδιαίτερα επιτυχημένων προθεμάτων, όπως το μνημειώδες «αντιπροσωπευτική», «η σάλτσα ήρθε και έδεσε».
Έτσι το πόπολο, σε τακτά τις περισσότερες φορές χρονικά διαστήματα, αποφασίζει ανεπηρέαστο και κατά συνείδηση, σύμφωνα πάντα με τις συνετές παραινέσεις και τις διακριτικές συμβουλές των φιλολαϊκών και σοφών ενημερωτικών μέσων (MMΕ), για τον αντιπρόσωπο-εκπρόσωπό του στην «αγορά του Δήμου», όπως ονόμαζαν τη Βουλή οι τεμπέληδες της εύφορης τότε Αθηναϊκής κοιλάδας.
Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος είναι ο επιφορτισμένος εντολοδόχος φύλακας-μαχητής των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας (βλέπε σχετικό λήμμα) των εντολέων του. Οι αμοιβές των είναι ανάλογες των προσόντων και των θέσεων που θα «καθέξουν» στην λειτουργία της δημοκρατίας. Αν ο εκλεγμένος δεν ανταποκριθεί με επιτυχία στις δεσμευτικές απαιτήσεις των εντολέων του, ενεργοποιείται ένας αμυντικός μηχανισμός που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος-πατέντα, οι περίφημες «εκλογές», και τον αντικαθιστά με άλλον ικανότερο-αντιπροσωπευτικότερο.
Οφείλω βέβαια να σημειώσω πως τέτοια φαινόμενα πολιτικής ασυμβατότητας σπάνια απαντώνται στον σύγχρονο Ελλαδικό πολιτικό χάρτη. Αντίθετα είναι τέτοια η ικανοποίηση του πόπολου από την εκπροσώπηση του φωτισμένου του αντιπροσώπου, που τις περισσότερες φορές γενιές ολόκληρες ψηφοφόρων γεννιούνται και πεθαίνουν πολιτικά με την συγκεκριμένη επιλογή-αντιπροσώπευση κλειδωμένη στο πολιτικό τους ασυνείδητο. Στην απευκταία περίπτωση θανάτου του φωτισμένου, η πρακτική έχει δείξει πως ικανότερος αντικαταστάτης του στη βάσανο της λαϊκής αντιπροσώπευσης δεν είναι άλλος από τον γιο ή την κόρη του εκλιπόντος.


Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΚΕΡΚΕΖΟPEDIA. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Μια προσφορά στους αναγνώστες  του Ψαρόγατου η από την στήλη ΚΕΡΚΕΖΟΣ της τοπικής εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ .

 «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις»
Αντισθένης 
Και άλλα πολλά. Βλέπεις οι αρχαίοι νομείς αυτού του οικοπέδου, όλη μέρα καφενολογούσαν. Δούλευαν οι δούλοι και οι ίδιοι σουλατσάριζαν και το έπαιζαν προβληματισμένοι…
Αφού λοιπόν για να κατανοήσεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να περιπλανηθείς στην ετυμολογία των λέξεων που τον περιγράφουν, η στήλη πιστή και συνεπής στους σκοπούς τους οποίους υπηρετεί χρόνια τώρα (ενάργεια, εθνική αφύπνιση, ανεξάρτητη ενημέρωση, καταπολέμηση του δάκου και της μουχρίτσας του μυαλού κλπ) εκπονεί και παρουσιάζει την ΚΕΡΚΕΖΟPEDIA.
Στο τεύχος αυτό θα αναλύσουμε λήμματα επίκαιρα, λήμματα-λύματα μιας εποχής που οι επόμενες γενιές θα θυμούνται να ξεχνούν (η αναφορά γίνεται με αλφαβητική σειρά).
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Παρά την περί του αντιθέτου ψευδαίσθηση, η αξιοπρέπεια είναι μια ελαστική ως προς την ερμηνεία έννοια, που ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν.
Αξιοπρέπεια, επί παραδείγματι, για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που εμείς οι ερευνητές χαρακτηριστικά καλούμε ως πλέμπα ή μαρίδα ή πόπολο, καλείται η μεροληπτικά υπέρ αυτών ορισμένη άποψη ισονομίας, ισοπολιτείας και γενικά οποιασδήποτε ισοπαλίας. Είναι για παράδειγμα το αόριστα ορισμένο δικαίωμα στην εργασία!!!. Είναι η ακατανόητη και χωρίς έρμα διεκδίκηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας!!! Είναι μια ισοπεδωτική και ουτοπική επιδίωξη υγείας, παιδείας και ελευθερίας για όλους. Είναι η παρανοϊκή απαίτηση στην ισότιμη συμμετοχή ενός ιδιότυπα ορισμένου κοινωνικού μερίσματος.
Για τα μέλη τώρα μιας άλλης ομάδας, πληθυσμιακά υποδεέστερης, αλλά σαφώς «υπέρτερης σε ικανότητες» και ξεκάθαρα πιο «επιτυχημένης» και συνειδητοποιημένης από την πρώτη, είναι η δυνατότητά τους να ζουν όπως τους αρμόζει, όπως έχει αποφασίσει το αόρατο χέρι της θείας ισορροπίας της εντροπίας του Σύμπαντος, που για συντομία στις οργανωμένες κοινωνίες καλούμε ως «Θεό». Η «θεϊκά» λοιπόν ορισμένη αυτή κάστα συμπεριλαμβάνει τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, γενικότερα τους ιππότες των αγορών που διεκδικούν δικαίως την υπεραξία της αξίας και των ικανοτήτων τους, γνωρίζοντας πως η κοινωνία χωρίς αυτούς δε θα ήταν παρά μια ζούγκλα ανθρωποειδών, ένα άναρχο συνονθύλευμα δίποδων, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ισορροπία και ευμάρεια, χωρίς Μερσεντές, Λουί Βουιτόν και Βανσερόν Κονσταντέν.

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ





Φοβερή ερμηνεία από την Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία "Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ" . Ο στόχος της Θείας ήταν να καταφέρει να παντρέψει τις ανιψιές της και τα κατάφερε.
Κάποιες άλλες θείες θέλουν  να σπέρνουν έριδες ....για προσωπικό τους και ΜΟΝΟ συμφέρον.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ








Η θρυλική φαλάκρα της δεκαετίας του ’80, ο άνθρωπος ατάκα, ο τεμπέλαρος εργοδότης που μοίραζε σφαλιάρες στους βοηθούς του, ο μοναδικός Κώστας Τσάκωνας  έλαμψε μέσα από τις βιντεοταινίες της εποχής. Στην ταινία  «Η μεγάλη απόφραξη» έκανε με επιτυχία τον υδραυλικό-καταστροφέα . 
 Αυτοδίδακτος ως ηθοποιός έκανε την πρώτη του εμφάνιση εντελώς τυχαία σε μια ταινία μικρού μήκους. Είχε γνώσεις τεχνικές και οικονομικές , επίσης είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην Αστροφυσική.
 Χαρακτηριστικός του ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα». Ακολούθησαν, ωστόσο, κι άλλες όπως «Η μεγάλη απόφραξη», «Ο τοκογλύφος της λιγουρας», « Ο παπαμαφίας» κ.ά.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η 1η απο τις 15 ιστορίες του Γιώργου Ζαμπέτα για αληθινούς μάγκες


ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ;
Τα κοράκια είναι είδος μεγάλων μαύρο-φτερωτών πτηνών που κατάγονται από το Westeros.(GAME OF THRONES).  Παρόμοια με τα κοράκια του αληθινού κόσμου, μόνο πιο ισχυρά με καλύτερο ένστικτο κατεύθυνσης. Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ κάστρων και πόλεων. Ενώ και τα περιστέρια μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν ώστε να μεταφέρουν μηνύματα, τα κοράκια είναι ισχυρότερα στο πέταγμα, μεγαλύτερα, πιο τολμηρά, πολύ πιο έξυπνα και σε καλύτερη θέση για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια σε γεράκια.

  Στο δικό μας Κοράκι για το οποίο  γίνεται πολύ κουβέντα. Εκτύπωσε τα μηνύματα τα έδωσε στην Θείτσα . Συνεχίζεται....

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΘΕΙΤΣΑ ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ


Γνωστή γυρολόγος των πολιτικών γραφείων και κατατρεγμένη  από αυτά έχει πάρει σβάρνα τα μαγαζιά,  μικρομάγαζα και τα σοκάκια , με  κροκοδείλια δάκρυα προσπαθεί να περάσει ΨΕΥΤΙΚΑ μηνύματα και λασπολογίες.
Καλά το έλεγαν από τα πολιτικά γραφεία ότι η ΘΕΙΤΣΑ είναι ΑΝΑΚΑΤΩΣΤΡΑ ...
Η εθνική μας Σταρ ένα ΤΙΠΟΤΑ μπροστά της.
 Θείτσα τα ψέματα σου έχουν μικρά ποδάρια...
 - '' ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ"  -,
.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ - ΜΕΡΟΣ 2: Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους, αφού η εξυπηρέτηση του είναι εξασφαλισμένη έως το 2022», ισχυρίζονται οι υποστηρικτές των μεθόδων της Τρόικας. Εάν δεν πάρει βέβαια κάποια δανειακή δόση, τότε κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Οι δόσεις όμως συνδέονται με συνεχείς εκβιασμούς, για την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας – τα οποία βαφτίζονται διαρθρωτικές αλλαγές, παρά το ότι είναι μόνο αυξήσεις φόρων, καθώς επίσης μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Επομένως, η Ελλάδα έχει πρόβλημα δημοσίου χρέους, ενώ δυστυχώς προστέθηκε ένα ακόμη μεγαλύτερο: αυτό του ιδιωτικού χρέους, το οποίο θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση των πολιτών της. Η περαιτέρω αύξηση δε του ιδιωτικού χρέους, λόγω της ανόδου των φόρων, της πτώσης των τιμών της ακίνητης περιουσίας, της μείωσης των μισθών, της ανεργίας κοκ. είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη – ενώ θα προκαλέσει μεγάλα δράματα στην ελληνική κοινωνία.

«Το ασφαλιστικό έπρεπε να ψηφιστεί, επειδή διαφορετικά θα κατέρρεε, αφού κοστίζει 17% του ΑΕΠ», ισχυρίσθηκε η κυβέρνηση. Δεν ανέφερε όμως πως εάν το ΑΕΠ δεν είχε μειωθεί κατά σχεδόν 70 δις €, δεν θα υπερέβαινε το 12% – ούτε τις συνέπειες της εκτόξευσης της ανεργίας, της χρεοκοπίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, της μαζικής μετανάστευσης των υπολοίπων κοκ. στο ασφαλιστικό.

Από την άλλη πλευρά, σύσσωμη η κυβέρνηση ψήφισε ακόμη μία φορά «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», παρά το ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας – ενώ η αντιπολίτευση, επίσης σύσσωμη, «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ», για να μην ξεφύγει από εκείνον τον παραδοσιακό κανόνα, ο οποίος συνεχίζει να τηρείται ανεύθυνα από τους πολιτικούς (όταν κάποτε αλλάξει η κυβέρνηση, εμείς θα βλέπουμε το ίδιο έργο, με τους ίδιους ηθοποιούς, αλλά σε άλλους ρόλους, διαμετρικά αντίθετους).

Και πάμε τώρα στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήτανε ΠΑΣΟΚ το έπαιξαν αντιστασιακοί κατά του Μνημονίου για να επιβιώσουν πολιτικά . Όμως  όπως και η πρωταγωνίστρια μας η ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ όταν έφτασε σε κάποια ηλικία κατάλαβε ποιά ήταν.Οι Βολευτές μας κατάλαβαν ποιοί ήταν . Ψήφισαν τα μέτρα των ΘΕΣΜΩΝ (ακούγετια καλύτερα από την λέξη ΤΡΟΙΚΑ) . Ψήφισαν τα μέτρα της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ η οποία ακούγεται σαν λέξη καλύτερα από την λέξη ΜΝΗΜΟΝΙΟ, εμάς μας αρέσει η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ακούγεται καλύτερα,

Συμπερασματικά οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ύστερα από ενάμιση και πλέον χρόνο κατάλαβαν που άνηκαν. Το σώμα τους ήταν αντιμνημονιακό  αλλά η ψυχή τους μνημονιακή. Έτσι κατέληξαν να γίνουν  μια ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ σκόρπισαν ακόμα περισσότερο το ΧΑΟΣ και την ΘΛΙΨΗ στην ελληνική κοινωνία... 

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ


Η ταξιθέτρια του χάους είναι μια γυναίκα που γεννήθηκε σε αντρικό σώμα και πολύ νωρίς απέκτησε συνείδηση της ομοφυλοφιλίας της, γι’ αυτό και ο σεξουαλικός της προσανατολισμός είναι μόνο οι γυναίκες. Άλλαξε πολλά επαγγέλματα προκειμένου να επιβιώσει και να συντηρεί τις ερωμένες της, ώσπου, στο τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας της, διορίστηκε μόνιμα ως ταξιθέτρια του χάους.

Σε αυτήν την performance που εκτυλίσσετε εν ώρα εργασίας, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του σπάνιου επαγγέλματός της. Για πρώτη φορά σε έναν μονόπρακτο μονόλογο μία διχασμένη προσωπικότητα, συμπρωταγωνιστεί σε ταυτόχρονη συνύπαρξη επί σκηνής με τον άλλο της εαυτό, που δυστυχώς για την ίδια, παίρνει σάρκα και οστά μέσα σε ένα αντρικό σώμα, μα ευτυχώς, μόνο για όσο διαρκεί η παράσταση.

ΣΧΟΛΙΟ
Μια αλληγορική παράσταση που μπορεί να βρει πρωταγωνιστές από την πολιτική ζωή του τόπου είτε σε επίπεδο Βουλής είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε μερικές εκτός από το ρόλο της Κατίνας, που έχουν μέσα τους καλλιεργήσει , είναι παρά μα πάρα πολύ καλές για τον ρόλο της Ταξιθέτριας ... του Χάους γιατί για αυτό είναι μόνο ικανές να κάνουν και το έχουν αποδείξει. Μην απορρείτε γιατί αναφερόμαστε σε θηλυκό πρόσωπο το λέει ο τίτλος ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ...  

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ...Ο ΣΑΛΙΑΓΚΑΣ


Δύο πράγματα φτάνουν ψηλά. Από την μιά ο  αετός με τα φτερά του , ατενίζοντας από ψηλά τον κόσμο, από την άλλη ο σάλιαγκας με τα σάλια του και τα κέρατα του.
Στην φώτο ο  Βαγγέλης ο Σάλιαγκας, προσπαθεί να φτάσει ψηλά παραλίγο να τον πατήσουμε . Τον πήραμε με προσοχή και τον βάλαμε στο κήπο εκεί για να φάει χορταράκι ο Βαγγελάκης κρίμα ήταν να το πατήσουμε Άγιες μέρες . Αν κάτσει καλά θα γλυτώσει να γίνει ένας νόστιμος μεζές...